Taormina en sista ggn, 2010 i alla fall ;)

I dag var vi upp till Taormina igen, och det var den baesta ggn kan man saega.... Stan aer storre aen man tror, ser ut att vara pytteliten. Shoppat klart! I kvaell skall i packa, ta fram reseoutfitten... och vila/sova laett innan vi skall ivaeg.

Nu blir det formodligen inte fler inlaegg fran Sicilien

Kram och hej for denna ggn //AK


Idag är det sista dagen innan vi skall he...

Idag är det sista dagen innan vi skall hem, och det kommer att bli rätt skönt på sätt och vis ;-) Solen skiner idag, & det måste vara surt för Giardini-Naxosborna för helgen var lite disig.


Så var man uppe på taket igen... De andra ...

img_0031 (MMS)

Så var man uppe på taket igen... De andra två av musketörerna sussar sött. Jag ville få lite luft och skulle kolla om kyrkorna ringer in på samma sätt som under veckan. :-] En kyrka spelar en speciell melodi kl 8 varje morgon och sen en annan vid 12 på dagen.


Mumsigt "smorgasbord" plockmat av alla de slag

Idag sa at vi en liten mumsig lunch/middag, bestaende av salami, breasola och proscutti - ett tretal ostar, oliver och allt annat gott till magen stod i 4 horn... Senare smackade vi i oss en glass/gelato som inte var av denna vaeld, glassarna aer supergoda (och ett plus i kanten idag en sot forsaeljare...kanske man smyger ivaeg for en till pa samma staelle i morron hehe).

Apropa snygga killar sa var jag in i ett apotek i forrgar (kopte nat liknande alvedon sa att vi har i fall man far huvudvaerk), dar jobbade en sot kille inte sa duktig pa engelska dock han sa att jag skulle ta medicinen "after meat" hehe sen kom han pa sig och sa "uno in a glass of wather after you eat!". Killarna kollar in min dotter stup i ett sa jag far ge dom lite onda ogat... Men forsta dagen vi var haer sa ropade en karl efter mig och M "Aaaa vackra svenska flicka!", karlarna haer tutar och ropar av ohejdad vana... J undrade varfor dom tutar utan anledning hela tiden. Men vaegen upp till Taormina ar det "tutplikt" pga alla skarpa kurvor, vojne vi skulle da inte vaga hyra en moppe haer... kanske om man var 20. ;)

Det aer lordag och stadens innevanare har tittat fram, det ar mer aen dubbelt sa manga bilar ute kring hela strandpromenadens gator och parkeringar.
Kanner mig fortfarande lite trott och haengig men vill inte vara inne pa hotellet och haecka :( utan vill se lite folk som aer i farten.

Lilla J har fatt igang shoppingsuget, skall vi befara att hon har blivit shopaholic??? Sjaelv spar jag lite pa det, har inghandlat mest krucifix och kristna symboler, kaffe,kryddor, smink och lite annat lull lull  ;) Huvva att dom kan forstora fina saker med glitter X( Kommer hem helt glitterfri.

Har inte mer att tilleagga

XO XO //AKMarknaden...

I dag var vi och letade efter lordagsmarknaden, men det verkar som att dom ville gomma den fran turister ;) Vi fick en liten tur till den norra sidan av staden i staellet -det var trevligt. Sa passadevi pa att kopa hem lite Italienska bakverk Mums!!!

Lite disigt idag axa men det gar inte nagon nod pa oss for det, da orkar man ju med att kolla pa sevaerdheter istaellet.

Taormina som vi har varit till tva ggr, var en haeftig liten stad/by. Storgatan var fullpackad igar. Det finns mer shopping och en lite hissnande tur upp med bussen. De som bor daer pa semestern maste  aka linbana ner till stranden, hehe tur att man slipper det. Vi gar bara over gatan, eller upp pa taket.
Vi har lite kvar av varan stad att utforska, kanske en tur upp till Taormina igen.

I kvaell stannar jag nog inne kanner att jag inte orkar ut och kaeka - lite matt och sliten. Men M & J klarar sig nog utan mig.

Kram kram och hej fran oss 3

( C hoppas allt aer vael med din brorson - take care)

Liten skola i "bokstäver i stället för" Å=...

Liten skola i "bokstäver i stället för" Å=a Ä=ae och sist Ö=o, man lär sig rätt snabbt;-) och så kan meningarna få en helt annan betydelse.


Kvavt och soldis...

Det kommer nog att regna en liten skur i kvaell - forhoppningsvis :) Det kaenns kvavt och det aer varmt som attan...

Vi har inte bestaemt vad vi skall hitta pa idag, men i morron skall vi pa marknaden och kika. I dag sa kikade vi daeremot in i en fiskbutik eller mer en grossist, med massor av fisk och skaldjur. Vi skojade om att vi kanske skulle koka en liten musselsoppa ikvaell men jag tror vi avstar hehe (Jenny hade gillat den skarpt -skickar dig en tanke)

Sen sa kanske vi aker upp till Taormina en svaeng med i morron, om vi orkar.

Nu skall vi vidare, det vart bara ett kort inlaegg eftersom jag ville kika lite i svenska tindingar...

Kram för NU over and out ♥

Ny softardag

I morse hade vi lite ont i benen, efter att ha vandrat runt flera timmar igar :) Sa naer man steg upp sa kaendes det verkligen av om man sa saeger. Sen sa har jag lite ont i halsen sa jag besokte det lokala "Farmecia" (apoteket) och fick lite sugtabletter och febernedsaettande och smaerstillande. Nu aer jag tip topp igen.

Jag aer ju inte ute med ett sa solarglatt gaeng, och det passar mig bra idag fick i alla fall sola en timme. Soldisigt vaeder, inte klarbla himmel direkt och det baesta av allt det flaektar pa raett skont sa man blir inte helt matt.

Idag har vi kollat runt i varan stadsdel och bekantat oss med t.ex den lokala "fish and chips"-restaurangen... inte nat vi kommer att prova dock helkokt baeckfisk och pommesfrites :(
Men igar sa at jag och M grillad svaerdfisk med grillade gronsaker och det var suveraent, J at kalvkott i gorgonzolasas med potatis.

Shoppingen aer som foljande antingen sa kan du kopa skrot for noll kronor eller sa kostar en blus ca tusen kronor hehe vi hittade en skoaffaer med nedsatta priser sa dom kostade bara tusen spaenn :) En annan skoaffar som det gjorts mycket reklam daer fanns det ofantligt mycket skor, men inte direkt nagra som vi fasnade for.
Sen en annan lustig sak te.x pizzeria och bageri i samma butik eller varfor inte en affar som salde faxpapper och kontorsmaterial med underklaeder - vi ar raett enkelspariga i sverige ;)

Vi hade planer pa att aka till Siracusa i morgon men det var verkligen inte sa taeta tagforbindelser som man hade onskat, antingen maste vi upp i ottan (for att inte komma fram mitt under siestan) eller sa mitt pa dagen for att stressa fram och komma hem kring 22.30. Men vi la det pa is och planerar att aka dit pa mandag, da vi aenda maste vaenja oss att stiga upp till tisdag naer vi skall hem. Sa vi far se vad morgondagen har i sitt skote.

Massor med kramar fran Sicilien

Internetcafé

Nu kommer jag att sakna vissa boksaever ;) Men jag hoppas att ni kan laesa det aenda.
Vi aer pa en utflykt i staden Taormina, och det aer hett som f-n. Snart sa aer det dax for siesta, sa vi kommer att soka oss till nagot staelle for kall dryck och kanske salt mat. Om ni undrar oever bilderna sa hade jag sa lite minne pa kameran att jag inte kunde vaenda dom at raett hall :)

I veckan skall vi aeven till Messina med tag - uj det kommer att bli en spaennande upplevelse pga den haerligt men lite laeskiga kuperade teraenngen.


Ha en superbra dag hemma i Sverige. Kram kram kram speciellt till mort och far som vi saknar och talar om raett ofta speciellt Lillgumman.

"Godmorgon det här är AKs plats, vill du v...

img_0027 (MMS)

"Godmorgon det här är AKs plats, vill du verkligen slåss om en solstol med henne?" ;-) I dag ser det ut att bli kanonväder. Men jag måste säga att pga att det fläktar så skönt så blir det inte superhett så man får inte glömma bort att smörja in sig. Är uppe på våran terass Härligt! Kram på er


Nu är jag 40... Säger som Gert Fylking "Än...

img_0024 (MMS)

Nu är jag 40... Säger som Gert Fylking "Äntligen!" Vi har haft en soft dag, med inkluderad power nap :-] Kollat in "byn" Ätit en god pizza till lunch, fixat frukost till några dagar fram & nu käkat en god middag. Kramar till alla M hälsar speciellt till C


"Rest and fly" verkligen att rekomendera ...

"Rest and fly" verkligen att rekomendera :-] Fem kvm, dvs plats för fyra vuxna eller tolv japaner ;-) Nu vidare till utrikes.


Nu är det nästan helg...och semester!

Känns jättekonstigt att vara ledig en dag mitt i veckan, för att sedan arbeta fredagkväll och lördag...
Man blir liksom förvirrad, lite dagvild... "Äre måndag, nej det är fredag?!" Jaja nu sitter man här i alla fall fredag kväll och skall strax skutta hem och bara softa lite eftersom man skall upp och jobba (Man är ju inte 25 sååå man har inte lika stor lust att kuta ut på krogen eller nåt annat bus)

Skall vara borta nästa vecka, och har väl kastas fram och tillbaka om jag skall blogga nåt fr utlandet men tror att jag struntar i det... Jag vet hur det blir man kommer inte att göra det dagarna kommer att rusa förbi i en väldans fart...

Kramade om JustEm och hennes b-friend i eftermiddags, kommer att sakna dessa små sötnosar och många fler från mitt jobb. Känner mig "blessed" av alla fina kollegor och vänner på mitt jobb. Hoppas ni har det jättebra och soligt och fint i Sverige. jag kommer ju inte ha mycket mer än sommarvärme där jag befinner mig ca +20-25 grader... så gråt inte ni här hemma åt vädret. Däremot så hoppas jag ju på lite bus och äventyr...

Kram för NU over and out ♥

Skönt att bara vara hemma å pyssla

img_6807 (MMS)

Skönt att bara vara hemma å pyssla


Ja det fungerar. Tjihooo

Ja det fungerar. Tjihooo


Testar mobilblogga lite. Lite för att koll...

Testar mobilblogga lite. Lite för att kolla om det fungerar. Teknikfreak - Nej nej nej


Tillbaka till brottsplatsen ...

eller till jobbet.
Sitter här och längtar härifrån, kanske hem och läsa lite i favvoboken just nu - Fällan av Michael Connelly.
Där är det många brottsplatser.

Själv så har jag inte kommit igång med lilla boken jag senast skrev på för ca 6 månader sedan. Känner att den kanske låg för länge, och flytet har inte kommit tillbaka. Efter att den senaste blev klar så behöver jag kanske ladda om lite, eller kanske kika lite här och där om det kanske inte ändå behöver göras någon liten förändring. Ooooch Nej ni får INTE läsa den, jag gör detta för min skull, än så länge i alla fall haha

Ha en bra dag


Ok då var man på BANAN ;)

Hej hej mina vänner... Ni har nu "hittat/tittat in" på AKtuellt dvs AKs lilla sida...

Nåja och nåja sida och sida det är ju mer eller mindre ett tomt ark i nuläget, och jag kommer att behöva mycket tid och säker goda råd för att komma igång... Men men den kommer gissar jag ;)

Kram på er alla //AK

RSS 2.0