Filmtips, och lite andra funderingar

Japp då kommer ett filmtips för en regnig söndag, när man kanske är lite trött och bara vill se något lågmält.
Att en av mina favorit skådespelare är med gör inte saken sämre dvs Maggie Smith, nå till filmen "My house in Umbria" en härlig men samtidigt sorglig film. Det handlar om hur en tågresa förändrar livet för passagerarna i hytt 219, och hur det kan vara betydande för en människa att få hjälpa andra. Maggie Smith är lysande som vanligt.

Löööövely


Reflekterar över midsommarhelgen

Ligger här och funderar på denna lite mestadels gråmulna helg, som i år inföll på midsommar ;)
Essensen av en lyckad helg är inte sol och vackert väder utan vänner, mat, samtal och en hel del skratt. Sen gillar vi kultur i denna familj, så det har blivit en hel del film.
När man lär sig att njuta av film, och i mitt fall inte skämmas över att se mycket film "istället för att göra något nyttigare" Ööööh?!
Då kan man bredda sig, vidga sina vyer, för att inte bara se en genre utan ta språnget mot lite smalare, annorlunda typ av filmer.
I morgon hoppas jag dock på lite sol eller iaf inte regn, då skall här promeneras och njutas..

May the force be with you..


Slänga Vinyl?

Vem slänger vinylplattor??
I förrgår såg jag denna kartong i soprummet, motstod dock frestelsen och kollade inte vad det var för skivor. Kan iofs bero på att översta plattan var en Alf Robertsson platta och den skvallrade väl lite om innehållet iofs.
Men jag håller hårt i mina, även om det är skämsplattor, så jag hoppas att eftersom den förra ägarn försiktigt lagt kartongen bredvid "Brännbart" att någon annan Alf Robertsson och lite kramgoa låtarfantast kastar sig över den med hull och hår.... För det andades lite ångest över beslutet kände jag.

(Det tre sista bilderna är lite egna LP-skivor...haha minns inte när jag sa LP senast)

Lev livet..tjohoo


Hyposensibilisering

Japp då har det gått sex veckor sedan sist jag var här. Man börjar se slutet i tunneln för denna allergibehandling, februari -14 då har jag tagit sista sprutan. Endel tycker att jag är galen som tycker det är snart... Men det är väl ca 5-6 besök kvar, och jag började år 2009 så det är inte långt borta.

Wihoooi!


Sitter här och längtar bort en smula...

... ser att det fortfarande finns resor till solen när jag läser aftonbladet. Det låter oerhört lockande, men tyvärr tillåter inte min ekonomi det i år :(

Men om jag jämför längtan bort med längtan efter att min dotter skall komma hem (kommer på tisdag), då vinner längtan efter henne med 100%

Sol vind o vatten


Min dotter tog studenten i förra veckan..

Liten blir stor ...
 
Ja det var en solig dag som Studenten firades, och vi var många som slöt upp det var så fint så tårarna sprutade på unga som gamla. Min dotters farmor började faktiskt snyfta redan innan vi kom fram till skolgården.
Alla var där mor och farföräldrar, föräldrar, syskon, pojkvän samt hans familj, och kompisar  alla ville kramas och ta foton
Hon uppvaktades med blommor och presenter såklart, enligt önskemål ville hon ha pengar till en resa.
En dag att minnas, hoppas hon tycker att den var kul och fin trots att hon sovit väldigt väldigt liiite
 
 

Sparar på soldagar

Idag var det kyligt ute. Vi har ju haft ett par kanonfina veckor i slutet av maj & början av juni.
Men då kom jag på den briljanta trösterika idén att: Det sparas säkert soliga dagar för oss som har fem veckor kvar till semestern. Så måste det vara?!

Förra veckan var jag på blomsterlandet och köpte och njöt av blommor och blader. Lägger in några bilder på fina blommor som jag såg men inte köpte, för de hade inte passat in i just min plantering. ;)

Kram för idag


Juni, se där vad tiden gick fort sen sist ...

Det finns så många kanaler på sociala medier FB, Twitter, Instagram osv, så man  hinner inte med att uppdatera sig på alla håll och kanter.
Men nu är jag här igen, och kommer med en liten längre uppdatering om Studenten *Wihoo* min dotter är stor. Semesterfunderingar & andra sommarsöta drömmar
 
Kram //AK

RSS 2.0