Lördag och lite småmulet...

... men i hjärtat skiner solen. Träffat min kära vän Lina i går och i dag. Hom kom ner till Luleå för några dagars rekreation och kraftsamling. Ibland behöver man bara rå om sig själv, även om familjen är det viktigaste och dyrbaraste man har. 
Jag & Lina har känt varandra sedan 2006, och när hon flyttade från Luleå var jag rädd att vi skulle tappa kontakten. Men även om vi inte hörs så ofta så lyckas vi alltid plocka upp tråden där vi slutade och allt känns lätt och naturligt när vi ses. Lycka är att ha sådan vänskap. 
Nu vill vi ha sol igen, njut av helgen!!

10 dagar kvar...

Vad då räknar ner? Jag??
Oj vad man kan längta till varmare breddgrader. 
Och denna konversation hörde jag på ett fik idag, av två kvinnor som hade gigantiska väskor. 
Nr1:"Tänk nu är dagen verkligen och äntligen här! Som vi har längtat ända sedan januari när vi bokade resan!"
Kvinna Nr2 efter en ljudlig lustfylld suck:"Åååh ja äntligen!"
Jag mimandes till dem: "Åh vad underbart!"
Två lyckliga ansikten som nickade tillbaka. Om de bara visste att jag kikat på min nedräkningsapp senast idag :))

Hoppas ni har en trevlig helgdag i morgon!! ❤️

25e maj vart man firad dubbelt upp

I söndags var det 🎁 morsdag & för min del även födelsedag 🎂 tadaaa!!Vart firad med pompa och ståt, firade även min kära mamma och mammorna som hälsade på. 
Min älskade dotter, samt hennes fina systrar hjälpte till på morgonen och visade alla sina kreativa sidor vid tårtbaket, måste säga att resultatet vart makalöst fint (om jante låter mig skryta lite). Sen var det seriöst den bästa födelsedagen på länge. 

Ha en bra dag! 😚


På lördag blir jag så här glad

"Varför det?" undrar ni. Ja det skall förklara, jag skall nämligen vara barnvakt. Det kommer två tjejer på lördagkväll som är 7 respektive 12år gamla, gissar att det blir mysigt och en del fniss, men tyvärr så skall Lilla E skall iväg på fotbollskupp morgonen efter. 
Nåja, vi andra får klara oss. 

Ha en härlig tisdagkväll nu <3

Jag hade fel :)

Japp det var sommar igår, idag var åter våren eller försommarn tillbaka. :)
Tur att jag inte hann svida om till sommarstassen. 

Vår eller sommar?

Jag har alltid lite problem med att veta när det är sommar. Jag tycker det är vår och kallt, kallt, kallt och poff så är det sommar. Hinner inte riktigt med att byta om till tunna sandaler och lite tunnare toppar. Så idag slog det mig att NU är det verkligen sommar, och över 20 grader varmt utomhus. Härligt!! I morgon ryker strumpor och på med sandaler. 

Ha en bra dag <3 😘

Förlåt redan nu...

Det finns inte många tillfällen jag använder ordet "hatar", men ynklighet med en fadd smak av martyrskap som gör att personens väsen och tillika deras röst blir gränslöst olidlig är bland det värsta jag vet. 
Jag blir rasande och känner att jag vill ryta till "Väx ut en ryggrad för tusan!", samtidigt vet jag att det är fel för vad vet jag om denne persons bakomliggande orsaker till detta beteende och röst? Eller vad som stukat denna person så till dess milda grad att de pratar med en "gnällgråtig" röst konstant. 
Men min ilska beror oftast på att jag misstror dem, tror att de hamnat i ett mönster de är omedvetna om. Endel utnyttjar det kanske för att få hjälp i vardagen med tjänster men endel har helt  enkelt blivit martyrer. 

I-land vs U-land

Tänk vad vi är bortskämda med att vi alltid har varmvatten, i alla fall vi som bor i lägenhet. 
Vi går till toan, duschen och till köket, och vi har inte en tanke på att det inte skall fungera när vi slår på kranen. 
Igår hade vi avstängt varmvatten i vårt kvarter. Vi hade fått information i brevlådan, och det hängde även lappar i trapphuset men ändå kände jag mig oförberedd. Städade till exempel på förmiddagen, och kände att nu skall jag fräscha upp mig med en dusch. Nä häpp, nu blev det kallt vatten och lite avvaskning i handfatet och när man tänker efter så skulle det vara en lyx i många länder. 
Vatten = Välstånd och Hälsa
Jag skall ta till mig detta, och skänka det en tanke när jag diskar eller duschar. 
Ha en bra dag!!


Fredag och snart helg igen

Jag tänker på vår semester i Grekland för några år sedan, när min dotter envisades med att käka croissanter med nutella eller marmelad på till frukost bara för att "vi är inte hemma och vi har semester". 
Nu är det inte mer än 36 dagar till jag skall tillbaka och inte bara till Grekland och Kreta UTAN även till exakt samma hotell. Sååå härligt!!RSS 2.0